to nejlepší ze Šumavy

Sýrová roláda

Suroviny

40 dkg plátkového eidamu (nejlépe 30%), šunka, pomazánkové máslo, 3 tavené sýry Delicato (1 krabička 150 g), sterilovaná kapie, česnek dle chuti.

Postup

Nejprve si vytvoříme směs z pomazánkového másla, tavených sýrů, kapie a česneku. Pak připravíme plátky sýra – eidam rozložíme na kus alobalu pravidelně do tvaru obdélníku tak, aby se 1 cm překrýval. Plátky eidamu s alobalem dáme na plech a necháme v troubě na chvíli rozehřát, aby se vytvořil jednolitý plát. Ten necháme vychladnout, na něj rozprostřeme šunku a natřeme připravenou směsí sýrů. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici. Roláda nemusí mít pouze česnekovou příchuť, ale například křenovou. Do sýrového krému můžete přidat suroviny podle vlastní fantazie (salám na nudličky nebo kolečka, párek, hermelín atd).

Zpět na všechny recepty